Tutkimus ja kehitystyö

Merenkulun TKI-toimintaa, Aboa Maren uutena osa-alueena

Aboa Maren simulaatoriympäristö tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tutkimus-, testaus- ja tuotekehitykseen. Tarjoamme myös tutkimusapua sekä autamme sponsori että yhteistyökumppani haussa.

Hyviä esimerkkejä tuotekehitysprojekteista Aboa Maren simuloidussa ympäristössä ovat MONALISA 2.0 ja BONUS STORMWINDS. Uusi sähköisen navigoinnin konsepti, meriliikenteen hallinta, ja sovellukset, kuten automaattinen tiedonvaihto reittitiedoissa ja matkasuunnitelmissa, on kehitetty Monalisa 2.0 projektissa. Aboa Mare testasi näitä sovelluksia yhteistyössä muiden eurooppalaisten simulaattori koulutuskeskuksien kanssa. Lisäksi, Aboa Maren simulaattoreita käytetään myös BONUS Stormwinds hankkessa jossa testataan uusia ratkaisuja reitin optimoimiseksi aluksen jääolosuhteissa.

Uusimpia hankkeitamme on Arctic Simulator Training Program ( ASTP ), joka kehittää seuraavan sukupolven simulaattoria arktisiin olosuhteisiin ja muihin haasteisiin. Tavoitteena projektissa on, että simulaattori voi tarjota korkealaatuista koulutusta aluksen käsittelyyn, jää valikkoon, jäänmurtaja toimintaan sekä saattaja hinaukseen. Simulaattori hyödyntää Aker Arctikin vuosikymmenien aikana keräämää jää-dataa. Kehitystyötä tehdään yhteistyössä merenkulku-, jää-, koulutus-, simulointi- ja matemaattisen mallintamisen asiantuntijoiden kanssa.

Kurssitarjonta »

Aboa Mare

Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku, Finland